Notícies

17.06.2013

Núria Salán i Ascensión García, guanyadores del Premi de Relats Breus

Guanyadores i finalistes

La santboiana Núria Salán ha estat escollida per unanimitat del jurat guanyadora del XIII Concurs de Relats Breus per a Dones amb ‘El sabàtic’, un relat que tracta sobre la conciliació entre la vida familiar i les inquietuts que poden tenir les dones.
La component de l’associació 'Lletraferits de Sant Boi' va obtenir el premi a la millor obra d’una dona no resident a la ciutat.
L’escriptora de Sant Joan Despí que es va endur el premi local va ser Ascensión García amb el seu relat ‘Hoy mi faro está deshabitado’. També un brillant relat en què un estudiant recull els seus llibres en el tren i després li apareix entre ells una llibreta, una llibreta que té ales i compta históries de la vida de les dones i dels seus sentiments.
En total han participat 27 obres. A la fotografia apareixen les guanyadores i les finalistes amb l'alcalde, Antoni Poveda, i la regidora Elena Embuena.
L’acte de lliurament, celebrat el passat 12 de juny al Teatre Mercè Rodoreda, va coincidir amb una mostra dels diferents tallers de dones que s’han desenvolupat enguany al municipi.
L’alcalde, Antoni Poveda, qui va assistir acompanyat de diversos regidors i regidores del consistori, es va mostrar satisfet del nivell de participació en els tallers i de la motivació de les participants: “Quan es posen serveis a l’abast d’un col·lectiu, ens agrada que siguin molt aprofitats”. Poveda va afegir que es mantindran tots els programes que hi han per dones “perquè treballem per a la igualtat i la justícia.”
Per la seva banda, la regidora d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, Elena Embuena, va resaltar l’alt nivell dels relats participants en l’edició d’enguany.
Embuena va informar que el ple municipal ha fet una prórroga del Pla d’Igualtat i va fer un repàs dels serveis i línies estratègiques de l’Ajuntament cap a les dones. La regidora va incidir també en que els tallers “a part d’un espai lúdic són un espai de relació”.

+ notícies

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal