Notícies

09.06.2011

Núria Salán i Maribel Mata, guanyadores del Premi de Relats Breus per a Dones

Relats Breus Dones

Dimecres 8 de juny es van lliurar al Teatre Mercè Rodoreda el premis del XI Premi de Relats Breus per a Dones. En aquesta edició es van presentar 27 obres de dones de la ciutat, de la comarca i de tot Catalunya.
El premi al millor relat breu, dotat amb 650€, va ser per l'obra EL CURS DE GESTIÓ DE L'ÈSTRÉS escrit per Núria Salán Ballesteros de Sant Boi del Llobregat. El millor relat breu escrit per una dona resident a Sant Joan Despí va ser per l'obra LA DIETA MÀGICA, escrit per Maribel Mata Gómez.
En l'acte també es va fer esment als relats que el jurat del XI Premi havia considerat com a finalistes:
1r finalista: COMARE de Montserrat Gil i Casals
2n finalista: EL DUET DE LES FLORS de Natàlia Raventós Arans
3è finalista: UNA BLEDA ASSOLELLADA de Glòria Broch Arnau

A la foto, d'esquerra a dreta: ELENA EMBUENA, regidora d'Acció Social i Politiques d'Igualtat; MARIBEL MATA, millor relats d'una santjoanenca; NÚRIA SALÁN, guanyadora del premi, i Belén García, presidenta de l'Àrea de Serveis Generals.

Sinopsi de l'obra EL CURS DE GESTIÓ DE L'ESTRÉS
El relat està basat en un curs de gestió de l'estrès. La protagonista és una dona amb una autoestima gairebé desapareguda, aparentment feliç i conformada amb la seva vida. Al llarg del curs, es va trobant amb ella mateixa i es proposa un canvi... Té un ritme àgil, descrit en primera persona, amb tots els "jos" de la protagonista que parlen al mateix temps i es dirigeixen directament a qui llegeix. Encara que la història podria semblar una mica trist, està redactada en una clau d'humor per proporcionar una lectura àgil i que alliberi d'estrès...

Sinopsi de l'obra LA DIETA MÀGICA
Ens presenta el diari de la protagonista que utilitza unes vacances de 10 dies a la platja amb la seva parella per realitzar una dieta màgica per aprimar-se. Ens explica els seus desitjos, els seus pensaments, els seus sentiments, l'esforç...

+ notícies

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal