Notícies

13.05.2013

El projecte “Eines contra la violència masclista” ha format 13 veïnes

Una suma de tretze veïnes han rebut la formació especialitzada “Eines contra la violència masclista”; un programa formatiu desplegat a Sant Joan Despí des del passat 25 de febrer i que té l’objectiu de crear una xarxa de veïnes voluntàries que puguin assessorar i derivar a les dones víctimes de maltractaments masclistes des de les associacions veïnals (AV) als serveis especialitzats.
Per a donar-li el punt i final, la vocal en temes d’igualtat i gènere de la Federació d’Associacions de Veïnals del Baix Llobregat (FAVBaix) i el vocal del programa Aula-Actual, Pepi Hidalgo i Julio Jiménez respectivament, a més de la regidora d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament del municipi, Elena Embuena, van protagonitzar un acte simbòlic de clausura del projecte a l’Àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.
Aquest programa és una iniciativa de la Confederació d’AV de Catalunya, la FAVBaix i l’Ajuntament de Sant Joan, i en el nostre municipi arriba a la seva setena edició, després d’haver-se desplegat a Reus i a Barcelona des del 2008, i posteriorment a Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, a Esplugues i a Manresa, amb la complicitat del moviment veïnal.

La violència masclista un problema de tots i totes
La formació, totalment subvencionada, parteix d’una visió multidisciplinària i toca diferents aspectes: fa un anàlisi sociològic de la violència contra les dones, revisa la legislació i les polítiques d’igualtat i d’eradicació de la violència masclista de l’estat espanyol i a escala autonòmica. El curs també dóna eines d’atenció psicosocial des de la perspectiva de gènere, és a dir, com desplegar una atenció directa de suport i orientació a les dones, de quina manera fer l’entrevista d’acollida i quines són les actuacions prioritàries.

Sessió final
El dia 6 de maig la sessió del curs va estar destinada a donar a conèixer tots els serveis de què disposa l'Ajuntament de Sant Joan Despí per atendre a les dones víctimes de violència masclista. La sessió va disposar de la participació de professionals de diferents àmbits que intervenen en el circuit de violència de la ciutat:

CECÍLIA GELPÍ - SIE Sant Feliu de Llobregat
OLGA CIORDIA - Mossos d'esquadra
JOSEP FRAJ - Ambulatoris
SUSANNA LOPEZ - Serveis Socials
SALVADOR ZOROA - Policia Local
MONTSE DE ANTA - SIAD
ROSA BAIXAS - Acció social

+ notícies

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal