Notícies

04.03.2011

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i a Sant Joan Despí es commemora amb un seguit d'activitats que comencen el mateix 8 de març i que s'allarguen fins a finals d'aquest més. Podeu consultar el programa clicant al banner de la dreta d'aquesta pàgina web.
La celebració, malgrat ser un símbol per a les dones dels cinc continents, no es basa en un únic fet ni tampoc ha tingut sempre el mateix sentit. La primera jornada oficial del 8 de març va celebrar-se el 1911 a Europa i nord-Amèrica amb l’objectiu de promoure el sufragi universal femení, la pau i la llibertat.

Reivindicació de millors condicions de treball, de vida, i de drets polítics per a les dones juntament amb manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que es troben a la primera meitat del segle XX en la celebració del dia 8 de març. A partir de la dècada dels seixanta, en aquesta diada, les dones continuen reivindicant la lluita pels seus drets legals i comencen a qüestionar-se la distribució de rols dins la família, la societat, la sexualitat o el treball domèstic.
L'any 1997 Les Nacions Unides declararen el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

+ notícies

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal