Notícies

03.03.2014

CURS: 'Dones, literatura i pensament'

El curs 'Dones, literatura i pensament' és fruit de la col·laboració entre el Seminari Filosofia i Gènere (dins del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones) i la VII Edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones.
L'objectiu és contribuir a la recuperació de la memòria i del llinatge de les dones en la literatura i la creació del pensament al llarg de la història, i posar-lo a l’abast de la població de la comarca.
Amb el gest de dir-se, es creaven uns espais d’independència i llibertat originals on se situaven i posaven en joc les seves capacitats. Amb l’escriptura, desitjaven, volien i jutjaven, es redefinien dins del sistema cultural al qual pertanyien, i ho mostraven.

Programa
Presentació: Dones, literatura i pensament
Christine de Pisan (1364-1430) i la ciutat de les dames Moderata Fonte (1555-1592) i el «mèrit» de les dones. Debat i conclusions.
Malgrat les dificultats, van exercir un pensament i una creació de manera lliure i crítica, i es van incorporar a una tradició fecunda tot i la seva discontinuïtat, la qual cosa fa que ens ressonin ben actuals i plenes de modernitat.

Dues sessions al Centre Mercè Rodoreda
1a: dilluns 3 de març de 2014, de 18 a 20 h.
2a: dimarts 4 de març de 2014, de 18 a 20 h
Les dues sessions del curs estan dedicades a les autores del Renaixement, en particular a Christine de Pisan (1364-1430) i a Moderata Fonte (1555-1592), veus inesperades i dignes de memòria.
Inscripcions: donesdespi@sjdespi.net o al tel. 93 477 00 51 (places limitades).
A càrrec de Rosa Rius Gatell i Georgina Rabassó, investigadores del Seminari Filosofia i Gènere, i del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones de la Universitat de Barcelona.

Es lliurarà un certificat d’assistència a totes aquelles persones que així ho demanin a donesdespi@sjdespi.net

+ notícies

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal