Agenda

07.02.2012

"Cal una mica de mentida per imaginar-nos que perseguim una mica de veritat"

Inici: 07.03.2012
Fi: 07.03.2012
Lloc i hora: Plaça de la Sardana, baixos. Dimecres 7 de març a les 19 hores.

Dins del marc de les activitats d'aquest mes de març, l'Associació de Dones Montserrat Roig vol participar com sempre cercant aquest espai, de vegades tan difícil de trobar, per compartir moments de reflexió, creixement i esbarjo. Quan les dones encara segueixen estant lligades a un quefer esgotador i a un compromís més desitjat que possible, malgrat que no pas inabastable.
Per tot això, el 7 de març volem gaudir d'un respir. Volem gaudir d'una nit de cinema, crispetes i sopar col.loqui, compartint la meravellosa pel.licula de Nicholas Ray "Johnny Guitar" (1954).
"Digues que m'estimes encara que sigui mentida". Amb aquesta frase que Sterling Hayden (Johnny Guitar) li diu a Joan Crawford, ens endinsem en les "pàtries de Montserrat Roig", referides per l'autora a Digues que m'estimes encara que sigui mentida (1991), fascinant llibre de proses literàries esdevingut un autèntic mapa de la seva geografia íntima.
"Digues que m'estimes encara que sigui mentida" és un recull d'articles i reflexions sobre l'ofici d'escriure, la mirada de la narradora femenina, la memòria com a recurs vital i literari i una definició de les geografies literàries de les ciutats, elaborada a partir de l'evolució paral·lela de la dona i la ciutat de Barcelona al llarg de la història.Una compilació dels temes recurrents en la narrativa de Montserrat Roig, escrita tot just un any abans de la seva mort".
Us esperem per poder comprovar i gaudir juntes, com Vienna, la propietària d'un saló als afores d'una ciutat, ens evoca a la Montserrat Roig, estimada i enyorada.

+ events

© Ajuntament de Sant Joan Despí 2008 | Accessibilitat | Avís legal